Banner Image

CIIRCLE-BRILLEN

Ontdek Ciircle: een duurzame brillencollectie tegen een vaste prijs. Enkelvoudige bril € 169 | Multifocale bril € 299

DE CIIRCLE-COLLECTIE MAAK EEN AFSPRAAK

Maak kennis met Ciircle - hét nieuwe duurzame brillenmerk. Alle monturen zijn gemaakt van gerecycled materiaal en oude monturen. De brillencollectie van Ciircle is modern, gedurfd, luxe en voorzien van verfijnde details. Ontworpen voor iedereen die een statement durft te maken met een bril. En tegelijk de perfecte keuze voor de milieubewuste consument.

De monturen zijn gemaakt van REGRIND-acetaat. REGRIND-acetaat is samengesteld uit gerecyclede, onverkochte en gebruikte brilmonturen. Aangevuld met ongebruikt restmateriaal van nieuwe acetaatplaten, wordt dit volledig vermalen en verwerkt tot nieuw acetaat.

VERANTWOORD GEMAAKTE MONTUREN

Jaarlijks worden er wereldwijd ongeveer drie miljard brillen verkocht. Als we een paar nieuwe kopen, belanden de oude meestal in een la of worden ze – in het beste geval – naar een derdewereldland gestuurd. In sommige gevallen belanden ze zelfs in de prullenbak. Tot nu.

Een miljoen stukjes

EEN MILJOEN STUKJES

Duizenden brillen worden verzameld, gedemonteerd en gesorteerd op kleur en kwaliteit. De monturen worden in kleine stukjes gebroken en de metalen delen worden eruit gefilterd. Ongeveer 98% van het materiaal kan worden gerecycled. Het resultaat van het regrinden zijn miljoenen kleine, onregelmatige stukjes acetaat – de nieuwe grondstof.

Al het materiaal wordt schoongemaakt om de toekomstige kwaliteit te garanderen en om het materiaal klaar te maken voor de volgende stap.

REGRIND

REGRIND(R)-acetaat is net als gewoon acetaat, behalve dat het wordt gemaakt door oude brilmonturen en overgebleven materialen uit de productie van nieuwe monturen, te hergebruiken. Samen worden deze materialen omgesmolten en tot nieuwe acetaatplaten gevormd.

Nieuw Acetaat. Het acetaat grind wordt in een mal samengeperst, waardoor het materiaal een blok en daarna een plaat wordt. Het gemaakte materiaal is een ISCC plus gepatenteerd en gecertificeerd bio-circulair acetaat.

BRILLEN CIRCULAIR MAKEN

Door deze brillen echt van oude monturen te maken, gaat Ciircle verder dan alleen duurzaamheid. Zo maken ze de stap van gewoon duurzaam zijn, naar de wereld blijvend veranderen. Dit materiaal spaart de natuur van de constante drang om nieuw materiaal te gebruiken. Daarmee besparen we de CO2-uitstoot én de schaarse hulpbronnen van onze planeet.

CIRCULAIR EN MILIEUBEWUST

Duurzaamheid heeft een hoge prioriteit bij eyes + more. In onze brillencollecties vind je al verschillende duurzame modellen van bio-acetaat. Dit acetaat is gemaakt met biologische weekmakers. Ook onze leveranciers gebruiken verschillende technieken om de brillen van eyes + more steeds duurzamer te maken. De toewijding van Ciircle aan duurzaamheid gaat echter nog een stap verder. Door minder dan 2% nieuw materiaal te gebruiken, kan Ciircle brillen produceren volgens het cradle-2-cradle-principe.

Het cradle-2-cradle-principe is een benadering waarbij materialen op een circulaire manier worden gebruikt. Het materiaal van oude brillen vormt de basis voor de monturen van Ciircle en niets wordt onnodig weggegooid. Ben je op zoek naar een bril die bij jouw stijl past en milieuvriendelijk is? Dan ben je bij Ciircle aan het juiste adres. Met deze brillen draag je bij aan een duurzame toekomst zonder concessies te doen aan stijl en kwaliteit.

VEELGESTELDE VRAGEN

De oude monturen worden eerst gedemonteerd en gesorteerd in verschillende kleur- en kwaliteitsschema’s. Daarna begint het ‘regrinden’. De materialen worden goed gereinigd, in kleine stukjes gebroken, vermaalt en bewerkt tot miljoenen kleine, onregelmatige stukjes acetaat – de nieuwe grondstof voor de Ciircle monturen. Zo’n 98% van de monturen wordt hergebruikt. De kwaliteit van hergebruikt acetaat is hetzelfde als een ‘nieuw’ product.

Helaas kan dat op dit moment nog niet. In de toekomst wel! Dan kunnen we de brillen voor hergebruik zelf inzamelen en aanleveren, dus van de gebruikte brillen van onze klanten nieuwe brillen maken. Dat is echter een complex proces, omdat je bijvoorbeeld de kleur zo zuiver mogelijk wilt houden. De monturen moeten volledig worden gedemonteerd, tot de kleinste schroefjes aan toe. Voor dit tijdrovende en daardoor dure proces moeten nog een aantal stappen worden genomen om tot een efficiënte en haalbare uitvoering te komen. Uitdagend als je brillen betaalbaar wilt houden, maar het moet te realiseren zijn.

Toen we een leverancier vonden die dit proces al onder de knie heeft, ontstond wel de mogelijkheid om samen onder de merknaam Ciircle deze duurzame stap te nemen. Dat kunnen we natuurlijk niet laten schieten!

Wij streven ernaar om het hele assortiment duurzamer te maken en zo hulpbronnen te besparen. eyes + more heeft 280 stores in 5 landen en miljoenen klanten. We kunnen dit dus niet zomaar van de ene op de andere dag realiseren. Maar gelukkig zien we veel duurzame innovaties in de toeleveringsketen. Zowel bij onszelf als bij onze leveranciers (van merkbrillen).

Van monturen van bio-acetaat die gemaakt zijn met duurzamere biologische weekmakers, tot injectie, waarbij gesmolten kunststof in een mal wordt gespoten. Het resultaat: prachtige monturen en minder restafval.