Arbeitsplatzbrille: Schone deine Augen mit der passenden PC-Brille

DE BRIL VOOR OP DE WERKPLEK:

bescherm je ogen met de juiste computerbril

afspraak maken

Een computerbril, ook wel beeldschermbril, is een bril die speciaal is ontwikkeld voor gebruik op de werkplek. Een computerbril is bedoeld voor mensen die tijdens hun werk langdurig naar een scherm moeten kijken, bijvoorbeeld omdat ze met een computer, tablet of smartphone werken. De computerbril zorgt ervoor dat je ogen worden ontzien en kan spanningen in de nek en schouders helpen voorkomen.

Wat is een computerbril?

WAT IS EEN COMPUTERBRIL?

Een computerbril is een speciale bril die primair is ontworpen voor gebruik op de werkplek. Een computerbril wordt meestal gebruikt door mensen die al tekenen van ouderdomsverziendheid (presbyopie) vertonen en veel tijd achter de computer of andere digitale apparaten doorbrengen, waarvoor een helder en scherp zicht nodig is. De beeldschermbril verschilt van een normale multifocale bril of leesbril, omdat hij geoptimaliseerd is voor dichtbij of middellange afstand en een specifiek lensontwerp heeft.

De glazen van een computerbril zijn zo geslepen dat ze een scherp zicht dichtbij en op middellange afstand mogelijk maken. Het scherm en andere instrumenten en werkmaterialen zijn dus zonder extra inspanning duidelijk en helder zichtbaar. De glazen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en voor verschillende visuele eisen. Bovendien kun je je computerbril laten voorzien van een blauwlichtfilter. Dit beschermt je ogen tegen het schadelijke blauwe licht van digitale beeldschermen. Bij eyes + more is de afwerking met een blauwlichtfilter al in de prijs inbegrepen.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN COMPUTERBRIL?

Brillen die specifiek bedoeld zijn voor het werken met beeldschermen hebben verschillende eigenschappen die je gezondheid en je ogen ten goede komen:

1.    De ogen worden ontzien: computerbrillen zijn speciaal ontworpen voor de behoeften van mensen die met computerschermen werken. Ze zorgen voor een scherp zicht op korte afstand, waar zich bijvoorbeeld het toetsenbord of te lezen documenten bevinden, en optimaal zicht op middellange afstand, wat ongeveer de afstand van het scherm is. Dankzij het speciale lensontwerp en de geoptimaliseerde gezichtsscherpte kan het oog meer ontspannen werken en raakt het minder snel vermoeid.

2.    Verbetering van de lichaamshouding: een computerbril kan spanningen in de nek en schouders helpen voorkomen. Het optimale zicht verbetert de houding en vergemakkelijkt een ergonomische werkhouding.

3.    Een hogere productiviteit: een computerbril kan de werkprestaties verbeteren door vermoeidheid van de ogen te verminderen en beeldschermwerk comfortabeler en meer ontspannen te maken.

De computerbril verschilt van een multifocale bril wat betreft de afstanden. 

Dankzij de 3 zicht bereiken(veraf, middellange afstand en dichtbij) is een multifocale bril perfect geschikt voor dagelijks gebruik en worden ze ook wel de 'sportschoenen voor het oog' genoemd. De computerbril daarentegen is ontworpen voor de speciale visuele eisen op de werkplek en heeft 2 zicht bereiken (middellange afstand en dichtbij). Daardoor zijn de zicht bereiken van multifocale kantoorbrillen groter dan die van de klassieke multifocale bril, omdat slechts 2 zicht bereiken in het brillenglas hoeven worden ondergebracht. 

Een ander verschil is scherp zicht in de verte: waar dit met klassieke multifocale bril zonder problemen mogelijk is, is een computerbril niet ontworpen voor een scherp zicht in de verte, zoals het ontbreken van dit brekingsbereik in het brillenglas al doet vermoeden. Een computerbril is daarom niet geschikt als bril voor dagelijks gebruik, maar moet worden gezien als een praktische aanvulling op uw multifocale bril. Anders dan klassieke multifocale bril zijn computerbrillen speciaal afgestemd op de behoeften van mensen die met computerschermen of materialen op korte en middellange afstand werken. Deze brillen bieden scherp zicht dichtbij, dus voor documenten of het toetsenbord, en optimaal zicht op middellange afstand, waar zich gewoonlijk het computerscherm bevindt. Daarom is een computerbril niet alleen geschikt voor mensen die voornamelijk achter een pc werken, maar ook voor andere beroepsgroepen, zoals kappers. 

Wat kost een goede beeldschermbril?

WAT KOST EEN GOEDE BEELDSCHERMBRIL?

Een goede computerbril kost al snel enkele honderden euro's, afhankelijk van het materiaal en de kwaliteit. Bij eyes + more kun je een computerbril aanschaffen voor een vaste lage prijs van € 239 en gratis laten voorzien van een blauwlichtfilter.