Zum Inhalt springen Zum Navigationsmenü springen
Brilverzekering vanaf slechts € 11,-
1 jaar lang zonder zorgen!
Je kunt schade niet voorkomen, maar wel verzekeren.

En ineens is het gebeurd, je bril is kapot of je kunt je bril niet meer vinden. Op die momenten besef je pas goed hoe belangrijk een bril is in je leven.

We willen er graag voor zorgen dat je lang plezier hebt van je nieuwe bril. Daarom bieden we jou, samen met de verzekeraar Chubb, een brilverzekering aan. Daarmee is jouw bril een heel jaar lang helemaal verzekerd.

In geval van schade, diefstal of verlies wordt je bril snel en gemakkelijk gerepareerd of vervangen. Je betaalt alleen een eigen risico.

Alles wat je moet weten over de brilverzekering
Wat is verzekerd?

Met de brilverzekering is jouw nieuwe bril volledig verzekerd tegen beschadiging, vernieling, diefstal en verlies. Schade als gevolg van opzet of slijtage wordt niet door de verzekering gedekt.

Wat kost de brilverzekering?

Je verzekert je enkelvoudige bril voor € 11,- en je multifocale bril voor € 15,-. Elke extra bril die je wil verzekeren kost € 7,- voor een enkelvoudige bril en € 10,- voor een multifocale bril. De genoemde prijzen zijn voor één jaar. De verzekeraar is Chubb European Group SE.
De brilverzekering is per verzekerde geldig. Combinaties met bestellingen van brillen voor andere klanten zijn niet mogelijk.

Waar is de brilverzekering geldig?

Thuis, op vakantie of op zakenreis. Met de brilverzekering is jouw bril wereldwijd verzekerd.

Hoe lang is mijn bril verzekerd?

De brilverzekering is één jaar geldig, vanaf de dag dat je jouw nieuwe bril op komt halen in de store. Na 12 maanden eindigt de verzekering automatisch, je hoeft deze dus niet apart op te zeggen.

Waar sluit ik de verzekering af?

Je kunt de brilverzekering direct in de store afsluiten. Dit kun je direct doen bij aankoop of uiterlijk op de dag dat je de bril ophaalt in de store. Daarna is het niet meer mogelijk om een brilverzekering af te sluiten. Het aanschaffen van een brilverzekering is alleen toegestaan door personen van 18 jaar en ouder.

Dekking in geval van schade
Wat moet ik doen in geval van schade?

Wanneer jouw bril beschadigd is geraakt, je jouw bril bent verloren of wanneer jouw bril is gestolen, ga dan naar een store van eyes + more, bij voorkeur naar de store waar je jouw bril hebt gekocht. Onze medewerkers zorgen ervoor dat jouw bril wordt gerepareerd of vervangen (door hetzelfde of soortgelijk montuur). Wanneer jouw bril is gestolen, moet je aangifte doen bij de politie.

Hoeveel bedraagt het eigen risico?

In geval van breuk of beschadiging bedraagt het eigen risico slechts 20% van de verkoopprijs (de normale verkoopprijs zonder eventuele kortingen). In geval van diefstal of verlies is dat slechts 30% van de verkoopprijs (de normale verkoopprijs zonder eventuele kortingen).

Stopt de dekking van de brilverzekering in het geval van een claim?

Nee. Wanneer er sprake is van een claim, dan wordt de dekking van de brilverzekering overgedragen op de nieuwe of gerepareerde bril. De dekking geldt voor de resterende looptijd van de brilverzekering.

Wordt de schade niet gedekt door mijn inboedelverzekering?

In veel gevallen wordt beschadiging of verlies van een bril niet gedekt door een inboedelverzekering. De brilverzekering zorgt ervoor dat je hier wel voor verzekerd bent.

Wat gebeurt er als ik mijn brilverzekering niet hoef aan te spreken?

Wanneer je een jaar lang geen claim hebt gemeld, is dat een beloning waard! Je ontvangt van eyes + more een korting van € 22,- korting wanneer je binnen, 2 maanden na het aflopen van de brilverzekering, een nieuwe bril koopt bij eyes + more.

Is herroepingsrecht van toepassing?

Wanneer je na het aangaan deze brilverzekering van gedachten verandert, kun je de brilverzekering vanzelfsprekend zonder opgaaf van reden, binnen 14 dagen nadat je de polis documentatie hebt ontvangen, schriftelijk (bijv. per brief of per e-mail) opzeggen. Hierbij volstaat het om de opzegging tijdig te verzenden.

Waar wordt mijn bril verzekerd?

De verzekeraar is:
Chubb European Group SE
KvK Rotterdam nr. 24353249.
Nederlands bijkantoor, Marten Meesweg 8-10, 3068 AV Rotterdam,
Het hoofdkantoor van het bedrijf is:
Chubb European Gruop SE
La Tour Carpe Diem, 31 Place des Corolles, Esplanade Nord, 92400 Courbevoie, Frankrijk.

Chubb European Group SE is een onderneming die valt onder de Franse Wet op Verzekeringen (Code des Assurances) met registratienummer 450 327 374 RCS Nanterre. In Nederland valt zij onder het gedragstoezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Met wie kan ik contact opnemen als ik een klacht heb?

Klachten over bemiddeling, totstandkoming en uitvoering van deze brilverzekering dienen in eerste instantie schriftelijk te worden ingediend bij eyes + more (Ekkersrijt 4311, 5693 DJ Son of verzekeringen@eyesandmore.nl) of indien mogelijk in de store waar de bril is gekocht. Vervolgens zal de klacht worden voorgelegd aan de verzekeraar.

Indien gewenst kan de klacht ook rechtstreeks aan de verzekeraar worden voorgelegd (Chubb European Group SE, Afdeling Klachtenbehandeling, Marten Meesweg 8-10, 3068 AV Rotterdam of info.benelux@chubb.com).
Indien de klacht niet naar tevredenheid kan worden opgelost, kan verzekeringnemer of verzekerde zich, zes weken nadat de klacht door de verzekeraar is ontvangen of acht weken na het indienen van de klacht, wenden tot:
Brilverzekering 4
Stichting Klachteninstituut Financiële Dienstverlening
Postbus 93257
2509 AG Den Haag
Nederland
070 333 8 999
www.kifid.nl

De klacht kan ook altijd aan een bevoegde rechter worden voorgelegd.