Zum Inhalt springen Zum Navigationsmenü springen

eyes + more cares

eyes + more komt in actie om verspilling van energie te voorkomen. Vanaf vandaag blijven onze deuren dicht, óók als de winkel open is. Daarmee houden we warmte en kou binnen en verbruiken we in onze winkels in Nederland en België veel minder energie.

Solange Ferouge, Retail Director Benelux eyes+more: “eyes + more staat open voor verandering. We realiseren ons, dat het niet meer van deze tijd is om energie te verspillen. De deuren open houden als de airco aanstaat, dat kun je toch simpelweg niet meer uitleggen? We nemen als groep actief maatregelen om onze ecologische (CO2) footprint te verkleinen. Het loslaten van een verouderde opvatting over open deuren, past daarbij. Onze klanten komen gelukkig heel gericht naar onze stores en we zijn ervan overtuigd dat deze wijziging geen impact heeft op het grote aantal bezoekers dat wij dagelijks in onze - meer dan 50 - stores ontvangen. Sterker nog; we roepen al onze collega retailers op om hetzelfde te doen. Samen kunnen we het verschil maken”.

eyes + more geeft om mens en milieu! En dat zeggen we niet alleen, daar handelen we ook naar! Lees gauw verder om te zien wat wij doen om duurzamer te ondernemen en hoe wij een oogje houden op mens en milieu.

Groene stroom

Alle eyes + more stores draaien op 100% groene stroom.
Om bewust, efficiënt en zuinig met energieverbruik om te gaan, worden er ook, geleidelijk aan in alle eyes + more stores, energiezuinige verlichting aangebracht.

Recyclebaar papier

De hoeveelheid plastic die omgaat in de wereld is een mondiaal probleem en daar willen wij geen oorzaker van zijn. Daarom zie je bij eyes + more uitsluitend recyclebare papieren tasjes.

Multifunctioneel textiel

Bij aankoop van een bril ontvang je een microfiber opbergzakje dat tevens fungeert als reinigingsdoekje voor je bril. Zo combineren we twee functies in één handig product. Tegelijkertijd is het materiaal makkelijk te wassen en herbruikbaar.

Monturen, glazen en apparatuur inzamelen

Voor ons in Nederland is een bril een vanzelfsprekend gebruiksvoorwerp, maar in heel veel landen in de wereld wordt een bril gezien als een luxe en onbetaalbaar goed. Overal ter wereld zijn er mensen die zich geen bril kunnen veroorloven.

eyes + more gunt iedereen perfect zicht, daarom dragen wij ons steentje bij op verschillende manieren om mensen overal ter wereld te kunnen helpen aan perfect zicht. Zo hebben we bijvoorbeeld al meer dan 75.000 monturen en 150.000 glazen uit onze eigen voorraad gedoneerd en hebben we ook slijpapparatuur geschonken, zodat mensen lokaal ook zelf glazen kunnen slijpen en zichzelf vooruit kunnen helpen. Daarnaast zamelen wij ook oude monturen en glazen in.
Alle ingezamelde producten worden gedoneerd aan non-profitorganisaties die deze visuele hulpmiddelen onder mensen verdelen die het heel hard nodig hebben. Zo worden deze verstuurd naar verschillende plekken in Afrika zoals bijvoorbeeld het Free Medical Camp in Kenia, zij maken gratis medische zorg beschikbaar aan de lokale bevolking in samenwerking met lokale ziekenhuizen.

Zo zetten wij ons op verschillende manieren in voor mensen overal ter wereld, voor wie perfect zicht niet vanzelfsprekend is.

Duurzame processen

Wij beschouwen duurzaamheid als essentieel onderdeel van onze bedrijfsvoering en productieprocessen, daarom integreren wij ook de samenwerkingen met onze wereldwijde leveranciers en partners in onze duurzaamheidsstrategie.
Bij inkoopactiviteiten besteden wij zorgvuldig aandacht aan de sociale en milieu aspecten zoals mensenrechten, arbeidsomstandigheden, corruptiepreventie en bescherming van het milieu.
Om dit met alle betrokken partijen in de praktijk correct na te leven, hebben wij een eyes + more gedragscode opgesteld die de productie volgens vooraf gedefinieerde parameters schriftelijk vastlegt. Op deze manier kunnen wij duurzaam ondernemen met oog voor mens en milieu.